Racionalna potrošnja električne energije u Smederevskoj Palanci

Bez autora
Apr 01 2012

U Smederevskoj Palanci u petak je potpisan ugovor o nabavci i montaži opreme sistema za racionalnu potrošnju električne energije u ovoj opštini. Ugovor su potpisali direktor Fonda za zaštitu životne sredine Željka Jurakić i direktor JKP “Palanka Servis” Željko Miljušković. Potpisani ugovor je prvi od stotinu koji će biti realizovani širom Srbije u cilju finansiranja projekata u oblasti energetske efikasnosti. Iz budžeta je za tu namenu u ovoj godini opredeljeno 1,3 milijarde dinara. Smederevska Palanka će iz tog projekta povući 90 miliona dinara, a sredstva će uložiti u zamenu starih sijalica i postavljanje novih, modernih i energetski efikasnih. Često se nedovoljno uvažava činjenica koliko ovakve sijalice mogu da uštede energiju, sačuvaju životnu sredinu i onima koji u njih investiraju donesu ekonomsku dobit. Smederevska Palanka će biti primer za druge gradove koliko može da se uštedi i da se doprinese zdravijem životnom okruženju i boljem osvetljenju grada.

Racionalna potrošnja električne energije u Smederevskoj PalanciU Smederevskoj Palanci u petak je potpisan ugovor o nabavci i montaži opreme sistema za racionalnu potrošnju električne energije u ovoj opštini.

Ugovor su potpisali direktor Fonda za zaštitu životne sredine Željka Jurakić i direktor JKP “Palanka Servis” Željko Miljušković.

Potpisani ugovor je prvi od stotinu koji će biti realizovani širom Srbije u cilju finansiranja projekata u oblasti energetske efikasnosti. Iz budžeta je za tu namenu u ovoj godini opredeljeno 1,3 milijarde dinara. Smederevska Palanka će iz tog projekta povući 90 miliona dinara, a sredstva će uložiti u zamenu starih sijalica i postavljanje novih, modernih i energetski efikasnih.

Često se nedovoljno uvažava činjenica koliko ovakve sijalice mogu da uštede energiju, sačuvaju životnu sredinu i onima koji u njih investiraju donesu ekonomsku dobit. Smederevska Palanka će biti primer za druge gradove koliko može da se uštedi i da se doprinese zdravijem životnom okruženju i boljem osvetljenju grada.

Zahvaljujući ovom projektu omogućava se svim opštinama u Srbiji da se približe evropskim standardima, uz istovremeno upošljavanje domaće radne snage i omogućavanje postizanja značajnih ekonomskih efekata.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik